روغن گشنیز از مسمومیت های غذایی جلوگیری می کند. فقط مقدار کمی از روغن گشنیز موجب از بین رفتن باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها می شود.

تحقیقات محققان پرتقالی که در مجله  میکروبیولوژی پزشکی Journal of Medical Microbiology چاپ شده ، نشان می دهد روغن گشنیز برای رفع مسمومیت های غذایی موثر است و حتی به مبارزه با میکروب  مقاوم دربرابر آنتی بیوتیک ها نیز کمک می کند.

روغن گشنیز روی 12 نوع باکتری موثر است، بویژه روی باکتری های غذایی موسوم به

Escherichia coli اشیریشیا کولی (یا همان ای کولای) و ابر میکروبی موسوم به ام.آر.اس.ای MRSA، استافیلوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین ، تاثیر دارد.

روغن گشنیز از رشد برخی میکروب ها جلوگیری می کند و برخی دیگر ازانواع میکروب ها را از بین می برد.

حل کردن باکتری ها در مقدار بسیار کمی از روغن گشنیز موجب توقف رشد آنها می شود. روغن گشنیز غشایی را که اطراف باکتری ها را فراگرفته است از بین می برد و اعمال حیاتی این سلول ها مانند تنفس را قطع می کند.

البته تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود که روغن گشنیز به میکروارگانیسم ها آسیب وارد می کند. همچنین تحقیقات پیشین بیانگر آن بود که اسانس موجود در روغن گشنیز موسوم به لینالول Linalool » اثربخشی قوی دارد. این نشان میدهد اثر بخشی آنتی میکروبی روغن گشنیز از ترکیبات موثر در این گیاه دارویی نشات می گیرد.

به هرحال گشنیز نه تنها به عنوان بزی مصرفی آشپزخانه یا سبزی خوردن کاربرد دارد بلکه در طب سنتی و صنعت غذایی کاربردهای فراوانی دارد.

مترجم: سادات حسینی خواه از سایت ولت



تاريخ : ۱۳٩٠/۸/٢٥ | ۳:٠٧ ‎ب.ظ | نویسنده : من س ح | نظرات ()