چه زولبیا و بامیه ای بخریم و از کجا؟

چه زولبیا و بامیه ای بخریم و از کجا؟

بازار عرضه زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان داغ است و حتی در برخی خانواده ها به پای ثابت سفره افطار به ویژه در مهمانی ها، تبدیل شده است.

هرچند بسیاری از کارشناسان تغذیه ، خرما را ماده غذایی مناسب تری بجای زولبیا و بامیه در سفره افطار می دانند اما چون بسیاری از خانواده ها نمی توانند از شیرینی خاص زولبیا و بامیه دل بکنند باید با استانداردهای بهداشتی آن نیز آشنا باشند.
خانواده ها به ویژه در ماه مبارک رمضان باید بدانند کدام زولبیا و بامیه ، بهتر و بهداشتی تر است و از کدام اماکن می توانند این ماده غذایی را تهیه کنند.

**خرید زولبیا و بامیه از دست فروش ممنوع
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر رعایت اصول خودمراقبتی به ویژه هنگام تغذیه در ماه مبارک رمضان، گفت: به مردم توصیه می شود که از خرید شیرینی و زولبیا و بامیه از مراکز غیرمجاز، غیرمرتبط و دست فروش ها خودداری کنند.
محسن فرهادی افزود: مردم باید زولبیا و بامیه را از قنادی هایی که برند مشخصی دارند تهیه کنند.
وی خاطرنشان کرد: به مردم توصیه می شود که زولبیا و بامیه را از خواربارفروشی ها نخرند زیرا ممکن است زولبیا و بامیه در اینگونه مراکز ارزان تر باشد اما سلامت افراد را تهدید می کند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده تخلف در زمینه تخلف عرضه زولبیا و بامیه ، مراتب را به سامانه 1490 ، اطلاع دهند.

**ویژگی های ظاهری زولبیا و بامیه بهداشتی
کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: زولبیا و بامیه باید عطر، طعم مناسب و رنگ روشن داشته و آثار ذرات سوخته شده روی آن‌ها نباشد.
طاهره آزمون افزود: همچنین این نوع شیرینی‌ها نباید بیش از حد خمیر باشد و استفاده از هرگونه رنگ خوراکی به استثنای زعفران در تهیه آن ممنوع است.
وی ادامه داد: سوختگی و تغییر رنگ قهوه‌ای زولبیا و بامیه نشان‌دهنده این است که این شیرنی در روغن‌های سوخته تهیه‌شده و به دلیل وجود سم آکریلامید (سمی خطرناک) به‌شدت سرطان‌زا است.
وی تصریح کرد: زولبیا و بامیه نباید به مدت طولانی در منزل ، نگهداری شود؛ این نوع شیرینی تا حد امکان باید به میزان کم و مصرف روزانه خریداری و حتما در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری شود.
کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: برای بسته‌بندی زولبیا و بامیه باید صرفا از جعبه‌هایی که دارای پروانه ساخت و مشخصات بهداشتی است، استفاده شود.
آزمون تاکید کرد: زولبیا و بامیه را باید از مراکز معتبر که شرایط بهداشتی را رعایت می‌کنند تهیه و از خرید زولبیا و بامیه از دست‌فروشان، دوره گردان و همچنین از محل‌ها و افرادی که صلاحیت بهداشتی را ندارند، اجتناب کرد.
یرینی‌هایی مثل زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و چربی بالا و نیز حرارت زیادی که حین آماده شدن می‌بینند از ارزش غذایی چندانی برخوردار نیستند.
به هرحال مصرف زیاد زولبیا و بامیه برای سلامت مضر است و در یک لحظه میزان زیادی کالری، چربی و قند را وارد بدن می‌کند بطوریکه جذب قند زولبیا و بامیه به علت داشتن چربی زیاد، دو تا سه ساعت طول می‌کشد.

/ 0 نظر / 7 بازدید